Kijk gratis mee bij de opnames van OPEN Sessies: New Grounds

Tijdens de coronacrisis begon OPEN Rotterdam,samen met New Grounds en de Popunie, het programma ‘OPEN Sessies: New Grounds’. Artiesten konden daardoor, ondanks de coronamaatregelen toch een Rotterdams podium op, al dan wel zonder publiek.

De huidige versoepelingen zorgen ervoor dat er bij de komende sessies, wel publiek mag zijn. Zet 19 oktober dus in je agenda als je daar gratis bij aanwezig wil zijn. Kaartjes reserveer je online. De opnames zijn verdeeld in twee tijdsloten. van 15.00 tot 18.30 uur nemen we de optredens en interviews op met Alexandra Alden en Greg Smith. Tussen 19.30 en 22.00 uur treden Indigo Pastel en YoungRubbi op. E-tickets zijn verkrijgbaar via Grounds. Hier download je je kaartje voor het middag tijdslot, en hier voor in de avond. New Grounds zit aan de ‘s-Gravendijkwal 58A.
Let op: Er zijn maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar, dus wees op tijd met reserveren.

Alexandra Alden
Singer songwriter Alexandra Alden komt binnenkort met nieuwe muziek. Haar debuutalbum Wild Honey (2018), opgenomen in de Rotterdamse Rocktown Studios werd erg goed ontvangen. Ze komt uit Malta, studeerde op Codarts en woont en werkt sinds die tijd in Rotterdam. Alexandra maakt alternatieve indie-folk.

Greg Smith
De van oorsprong Canadese drummer en composer Greg Smith heeft opgenomen en getourd met David Binney, Chris Speed, Reggie Washington, Sandra St. Victor, Kori Withers, and the Lama Trio. Nu is hij terug met de band Cluster 001. Het album, met dezelfde titel als de band, maakte hij in coronatijd. Hun stijl laat zich omschrijven als een mix van jazz, electronics, rock, soundscapes. Sinds 2002 woont en werkt Greg in Rotterdam, om er vervolgens niet meer weg te gaan.

Indigo Pastel
De Zeeuws/Rotterdamse band Indigo Pastel begon in de zomer van 2020 met spelen. De meeste muziek is geschreven tijdens een burn-out gevolgd door covid-quarantaine. De band wordt beschreven als ‘erg melancholisch, warm, hoopvol en introspectief met een manische twist’. ⁠

YoungRubbi
In 2018 besloot Ruben onder de naam YoungRubbi een hiphop act te ontwikkelen met een live band die volgens de Popunie gekenmerkt wordt door ‘melodische synths, metal guitar riffs afgewisseld door gevoelige ballads en stomende mosh pits’. De sound van YoungRubbi verraadt invloeden van onder anderen Kanye West, Kraftwerk en Lil Uzi Vert. Kort gezegd: experimentele maar dansbare en opzwepende (electro) trap vermengd met de dynamiek van old-skool hiphop waarin inhoudelijk de opstandige en sociaal-maatschappelijke geest van de punk tot uiting komt.