KIJK TERUG: Zo ging Kapsalon Theater in Rotterdam

Verschillende Rotterdamse culturele instellingen hebben woensdag eenmalig hun deuren als kapsalon, nagelstudio of sportschool geopend. Rotterdammers konden tijdens het cultuurprotest Kapsalon Theater onder meer terecht in Jeugdtheater Hofplein, podium New Grounds, Concertzaal De Doelen, Theater Walhalla en comedyclub Haug.

Onder de noemer Kapsalon Theater werd er woensdag door het hele land geprotesteerd tegen de coronamaatregelen. De cultuursector vindt het onbegrijpelijk dat alle sectoren inmiddels weer zijn geopend behalve de horeca, theaters, bioscopen en musea. Door te veranderen in een sportschool, kapsalon of schoonheidssalon was het voor het eerst sinds maanden ook in Rotterdam weer mogelijk om te genieten van kunst en cultuur. Cultuurliefhebbers maakten een afspraak voor een bezoek aan de kapper of nagelstylist en genoten tijdens hun behandeling van een voorstelling of optreden van artiesten als Joris Lutz en Frédérique Spigt.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb waarschuwde al voordat het protest van start ging, dat de regels zouden worden gehandhaafd en dat was woensdag ook het geval. Zo werd bij Theater Walhalla na ingrijpen van handhavers de protestactie gestopt en sloot ook De Doelen eerder dan de bedoeling was de deuren. Hier lees je de liveblog terug!