Kinderboeken ruilen in Kralingen tijdens quarantaine

Rotterdammer Marianne van den Anker is samen met schrijver Ernest van der Kwast een speciale actie gestart voor kinderen die thuis zitten zonder les. Bij Marianne thuis kunnen kinderen kinderboeken ruilen, zodat zij zo educatief mogelijk hun tijd kunnen doorbrengen.

Leerlingen hebben geen school en wachten op digitale lessen. “Het is een hele spontane actie, maar wij liepen al langer met dit plan rond”, zegt Marianne. Vanochtend zijn de eerste boeken geruild, want Ernest belde dat hij samen met zijn zoontje een boek wilde ruilen. Marianne is een echte kinderboekenfan en wil de boeken graag delen met kinderen die, door de afsluiting van de bibliotheek, niet meer kunnen lezen. “We moeten elkaar helpen tijdens de corona crisis.”

Jong en oud zijn allemaal welkom bij Marianne thuis in Kralingen. Op bepaalde plekken in Kralingen zijn buiten nisjes te vinden waar bewoners boeken kunnen pakken of weggeven als zij de boeken niet meer lezen, zoals op het Lusthofstraat en bij de vuilnisbakken op het Voorschoterlaan. Dit wil Marianne meer zien en daarom gaat zij verder met het concept. Ook als straks het coronavirus voorbij is, mogen mensen altijd bij haar thuis langskomen om boeken te delen. “Ik wil kinderen zoveel mogelijk gratis boeken laten lezen, zodat zij minder achter computerschermen gaan zitten.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat