Kinderen die weer mogen sporten: ‘Eindelijk kan ik mijn vriendinnetjes weer zien’

Kinderen tot 12 jaar mogen eindelijk weer sporten in groepen. Bij een playground in Hoogvliet gaan kinderen dan ook verschillende sporten beoefenen onder leiding van Wesley van de Richard Krajicek Foundation.

“Ik ben alleen maar thuis gebleven. Ik heb af en toe wel buiten gespeeld”, vertelt een van de pak ‘m beet 25 kinderen die op de playground waren afgekomen. Wesley Wijmans sproeit wat ontsmettingsmiddel op de handen van de kinderen die het veldje betreden. “Ik begeleid ze met het sporten en zorg ervoor dat ze de veiligheid behouden. Zo kunnen we de richtlijnen van het RIVM volgen, zodat we weer mogen sporten”, legt Wesley uit. Hij is scholarshipper bij de Krajicek Foundation.

Samen met onder meer Sportbedrijf Rotterdam, Miero Jongerenwerkers en D 4 Dance zorgen ze voor de leven in de brouwerij. Het is afgelopen woensdag voor de tweede keer dat zij activiteiten organiseren op het veldje in Hoogvliet. “Als ik het vergelijk met de eerste keer. Toen zat ik met een kind of drie, vier. Nu hebben we minimaal toch wel 24 kinderen. Dat is toch weer mooi om te zien. Dat een stad als Rotterdam, waar je weer naar buiten mag, gaat leven”, besluit Wesley.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat