Kinderen maken kennis met Vereniging Rotterdam Jeugd Symfonie Orkest

Zaterdag 10 oktober kunnen kinderen van acht tot twaalf jaar kennis maken met een introductie Orkestdag. Vereniging Rotterdam Jeugd Symfonie Orkest en SKVR organiseren deze dag voor muzikanten die minimaal een jaar viool, altviool, cello of contrabas spelen. Op deze manier leren jonge strijkers op een laagdrempelige manier hoe het is om met een groot jeugdorkest te repeteren.

De kinderen leren elkaar eerst kennen voordat ze samen repeteren en vervolgens optreden in de Grote Zaal van De Doelen. De Orkestdag duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. Voorzitter, Mark van Lansbergen: “Veel beginnende muzikanten oefenen thuis of spelen in klein verband tijdens de muziekles. Samen muziek maken met leeftijdsgenoten in een orkest is de ultieme stimulans om te blijven spelen. Als je na een ochtend repeteren met z’n allen het podium op gaat en ‘in’ de orkestmuziek zit, geeft dat iets magisch. En dat ook nog eens in De Doelen. We hopen dan ook veel jonge muzikanten die viool, altviool, cello of contrabas spelen tijdens onze Orkestdag te mogen verwelkomen.”

De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest
De Vereniging Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest bestaat uit Young Rijnmond Strings, het Rotterdams Jeugd Strijkers Ensemble, het Rotterdams Junioren Orkest, het Rotterdams Jeugd Symfonie Orkest en het Rotterdams Studenten Orkest.

Makkelijk aanmeldenMuzikanten die zich aan willen melden, kunnen dat doen door een mailtje te sturen naar [email protected]. Vermeld daarin je naam, leeftijd, instrument, naam muziekdocent en hoe lang je al les hebt. De organisatie stuurt je zo snel mogelijk de benodigde informatie en de bladmuziek. Let op er is een maximaal aantal deelnemers.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat