Kinderen praten met deskundigen tijdens top over kinderarmoede bij speeltuinvereniging in Hillesluis

Stichting LOKAAL en buurtbewoners uit Hillesluis spraken woensdag 13 april met elkaar over kinderarmoede in de wijk. Ook hoogleraren, politici en kinderen schoven aan bij het gesprek. “Het is goed om partijen bij elkaar te brengen en het gesprek aan te gaan,” vertelt Emma Boeringa van stichting LOKAAL. “Op deze manier kunnen we samen kijken wat we tegen kinderarmoede kunnen doen.”

In Rotterdam groeit 1 op de 6 kinderen op in armoede. Stichting Lokaal organiseert daarom een top over kinderarmoede in de speeltuinvereniging in Hillesluis. “Mijn kinderen leven al 22 jaar in armoede,” vertelt een moeder uit de wijk. “Het is heel erg belangrijk dat de stem van de kinderen gehoord wordt.”

Kindercorrespondent Tako Rietveld leidt het gesprek. Kinderen van verschillende leeftijden doen mee: “Ik wil graag mijn stem laten horen omdat mensen soms vergeten hoe belangrijk dit onderwerp is” vertelt één van hen. Ook vertellen de kinderen dat zij wel eens armoede om zich heen zien: “Ik ging bij een vriendinnetje eten maar de koelkast zag er leeg uit.”

OPEN Rotterdam voerde eerder een gesprek over kinderarmoede met vier kinderen van de Paus Joannesschool en kinderombudsman Stans Goudsmit.