Kinderen tijdens vastenperiode: ‘We moeten elkaar helpen’

De vastenperiode na het carnavalsfeest is in volle gang. In totaal wordt er 40 dagen daadwerkelijk gevast en dan volgt het Paasfeest. De Zondagsdienst in het Open Hof in Ommoord stond dan ook in het teken van bezinning.

“Het gaat om inkeer, bezinnen tot het geloof”, legt priester Wilbert Bekedam uit. “Ik denk dat het goed is om stil te staan bij je leven. En in hoeverre dat in het spoor zit. Ik bedoel dan het spoor van Jezus als voorbeeld. Daarin is naastenliefde heel erg belangrijk”, legt Gerard den Oudendammer uit.

“Het gaat er niet om wat je precies doet, maar als je er maar mee bezig bent. Het idee is natuurlijk dat je minder bezighoudt met dingen die er niet toe doen, zodat je je meer kunt richten op God en je naasten”, legt priester Bekedam uit. De aanwezige kinderen vinden de vastentijd maar wat mooi. “Ik heb al een oudere vrouw geholpen met oversteken”, zegt er een. “Sommige mensen in andere landen hebben geen schoon water. Dus daar moeten wij voor zorgen dat zij ook schoon water krijgen. Dus daar heb ik thuis met mama een spaarpot voor gevouwen. En daar zitten al drie muntjes in”, besluit een jongetje trots.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter