Kinderen uit Zuidwijk steken Maas over voor All You Can Art

Van 14 juli tot 26 augustus is de derde editie van All You Can Art. Deze tentoonstelling is te zien in de kunsthal, maar wordt met een mobiel atelier ook naar de Rotterdammers toe gebracht. Deze keer ontmoet All You Can Art de Grote Zomer Oversteek. Dit is een vakantieplan voor kinderen uit Zuidwijk die niet op vakantie gaan.

Uit de SRV wagen komt een bont gezelschap en de kinderen van de Grote Zomer Oversteek komen aarzelend kennis maken. Nadat het ijs is gebroken eten de kinderen en het gezelschap van All You Can Art samen pannenkoeken en maken verder kennis. De Grote Zomer Oversteek is een vakantieplan voor kinderen die niet op vakantie gaan. Ze doen allerlei leuke activiteiten zoals een kartonnen huis bouwen en koken. Ze bereiden zich voor op de reis aan het einde van de week. Op vrijdag zijn de kinderen de Maas overgestoken om de groep van All You Can Art wederom te ontmoeten voor de Kunsthal.

Voor Roxette Capriles van All You Can Art was het belangrijk om de kinderen uit Zuidwijk uit te nodigingen in de Kunsthal: “Het is vaak zo dat door hun achtergrond niet gebruikelijk dat ze naar plekken zoals de Kunsthal gaan”.

De Grote Zomer Oversteek is georganiseerd door Friendly Stalking en SKARlokaal

All You Can Art
Dit project is een samenwerking tussen The Instituto Buena Bista (IBB) en de Kunsthal. IBB is een vooropleiding en centrum voor beeldende kunst op Curaçao. Met All You Can Art laat IBB zien wat ze doen op doet op Curaçao, maar dan in het klein. Het idee achter All You Can Art is om kunst toegankelijker maken voor het publiek. De tentoonstelling is dan ook ingedeeld in atelierruimtes waar het publiek kan zien hoe kunst wordt gemaakt. Ze kunnen niet alleen kijken, maar mogen zelf ook mee doen. Er is daarnaast een summerschool de waar kunstenaars les geven. De tentoonstelling All You Can Art is gratis toegankelijk voor kinderen. 

In een driedelige serie volgt OPEN Rotterdam het mobiele atelier van All You Can Art. Volgende week gaan we mee naar het Afrikaanderplein

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter