Kinderen vieren opening kunstgrasmat Noordplein met waterballonnen

Met waterballonnen, voorstellingen en ijs werd een speciale grasmat op het Noordplein woensdagmiddag feestelijk in gebruik genomen. ‘The Flying Grass Carpet’ ligt de komende vier maanden op het Noordplein. “Verwacht evenementen en ontmoetingen.”

Dat de kunstgrasmat op het plein ligt, is te danken aan een bewonersinitiatief. Roel Wagner kwam op het idee: “Het is zonde, ik woon hier vlakbij in de Zwartjanstraat, maar we maken eigenlijk amper gebruik van het plein. Vorig jaar gingen we vaak maar aan de singel zitten op dagen als vandaag.” Ook ondernemer Frankie Dros, van de aan het plein gevestigde Containerbar Noord, gelooft dat er meer uit het plein te halen valt. “Zo’n initiatief als dat van Roel steun ik dan ook graag. Je ziet nu al hoeveel kinderen er gebruik van maken.” Zo zijn Marijn en Tobias, Roels kinderen, ook op het plein: “Leuk om hier eens te zijn, meestal gaan we naar de Westblaak als we naar buiten gaan, daar is meestal meer te doen.”

Ontmoetingsplek
De gemeente hoopt met de grasmat een voorzet te geven voor meer groen op het plein. “Er is hier zoveel steen. We vermoeden dat meer groen bijdraagt aan het omvormen van het plein tot een ontmoetingsplek”, vertelt Annemiek van Ravens van de gebiedsorganisatie Noord. “Vandaar dat we deze zomer ook inzetten op evenementen, zodat het echt een plek wordt waar je wil zijn.” Volgens Frankie is dat ook de graadmeter voor het succes. “Ik zou eigenlijk willen zeggen dat het nu al geslaagd is, als je ziet wie er op af komen. Maar we gaan het zien de komende tijd!”

Gebruik de slider om meer foto’s te zien –>