Kinderen worden klaargestoomd als bluegrass-muzikant

Het was op basisschool Quadratum in Rotterdam Noord een feestelijke en muzikale bedoening in de aula. De bluegrass-band ‘The Henhouse Prowlers’, uit Chicago, gaf er een ukulele-workshop aan de leerlingen van de basisscholen Quadratum en de Prinses Julianaschool om ze voor te bereiden op hun optreden tijdens het aankomende Bluegrassfestival op het Pijnackerplein.
Het project is geïnitieerd door het Bluegrassfestival zelf om een zo groot mogelijke doelgroep te bereiken in de wijk. Het idee om deze lessen te geven is uitgegroeid tot het streven om de kinderen ook echt op het festival te laten optreden. Aan de leerlingen zal het in ieder geval niet liggen: ‘’De muziek is wel een beetje oud, dus ik zou het niet snel luisteren met vrienden, maar ik vind het wel leuk”, vertelt leerlinge Diangeli.

De workshop met de band is eenmalig, maar de kinderen krijgen al langer les van muziekleraar Gijsbert Diteweg: ,,Bluegrass gaat niet alleen om op een groot podium te staan, het gaat ook gewoon om met zijn allen samen spelen. Ik hoop dat de kinderen hierna sowieso muziek blijven maken en dat ze plezier hebben in samen spelen.”

Het Bluegrassfestival vindt plaats op 21, 22 en 23 juni, waarbij de kinderen op 21 juni de aftrap doen met hun optreden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter