Kinderrechten wereldwijd gevierd, ook op het ss Rotterdam

Het internationaal verdrag voor de rechten van het kind bestaat bijna 30 jaar. Elk jaar wordt dit verdrag wereldwijd gevierd en ook bij het Kinderrechtenfestival op het ss Rotterdam. Al spelenderwijs werden de jeugdige deelnemers bekend gemaakt met de rechten die kinderen wereldwijd horen te hebben.

Of alle bezoekers er nou bewust van waren of niet dat het verdrag gevierd werd, er werd naar hartenlust gespeeld. De eerste verdieping van het schip het ss Rotterdam, was totaal overgenomen door kinderen die van hot naar her renden om zoveel mogelijk activiteiten te doen.

De in tientallen aanwezige activiteiten waren leuk en speels, maar hadden ook een boodschap. Zo was er de kinderrechtenbingo, die duidelijk maakte welke soorten rechten er zijn. Of er kon geschminkt worden, met het idee dat ieder kind, hoe diegene er ook uitziet het recht heeft om zichzelf te zijn. Ook konden kinderen gratis “zwerfboeken” meenemen om te wijzen op het recht op educatie en informatie.

Alhoewel een enkeling vooral kwam om te gamen op de playstations die aanwezig waren, waren de meesten zich er wel van bewust waarom het festival gehouden werd. “Ik vind het goed dat ze hier laten zien dat niet elk kind kan doen wat wij hier nu aan het doen zijn’’, zeg tiener Dunya doelend op alle leuke spellen en activiteiten.

Het evenement wordt sinds 2009 in Rotterdam georganiseerd maar is een tijdje weggeweest. Het is de bedoeling dat dit vanaf nu weer jaarlijks gevierd gaat worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter