‘Koeien horen niet op het water’, protest tegen floating farm

Zo’n vijftig mensen demonstreren zaterdag 26 februari tegen de ‘eerste drijvende boerderij’ ter wereld, de Floating Farm in de Merwedehaven. Organisatoren Partij voor de Dieren Rotterdam en dierenwelzijnsorganisatie Animal Save zijn tegen de boerderij en de mogelijke uitbreiding ervan. “Koeien horen niet op het water; dat is tegennatuurlijk.”

“We doen dit om bezwaar te maken tegen deze toevoeging van de veehouderij”, legt PvdD-partijlid Jaap Rozema uit. “Dit geeft een verkeerd signaal af in de huidige tijd.” Volgens Jaap leidt de veehouderij tot veel uitstoot, wat slecht is voor het klimaat. “Ook wordt de mest uitgereden, wat niet goed is voor de biodiversiteit. Maar het dierenleed is het allerergste”, vindt Jaap. “ Koeien horen niet op het water; dat is tegennatuurlijk.” Naast Ruud van de Velden van de Partij voor de Dieren sprak ook de internationaal geroemde dierenrechtenactivist Seb Alex.

‘PvdD is van harte welkom’
De organisatie van Floating Farm herkent zich niet in de kritiek. Volgens de website staat dierenwelzijn hoog in het vaandel en zijn innovatie, circulariteit en duurzaamheid prioriteiten. “Iedereen heeft het recht om te protesteren, maar wij onderzoeken hier hoe we op duurzame wijze de wereld kunnen voeden”, legt initiatiefnemer Minke van Wingerden uit. “Ik vind het jammer dat de Partij voor de Dieren actie voert zonder dat ze eerst bij ons zijn komen kijken, maar ze zijn van harte welkom.”

Dierenliefhebbers protesteren tegen Floating Farm: ‘Koeien horen niet op het water’