Koken met Hans aflevering 2: Samen met Tineke Speksnijder een vegetarische wrap maken

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Het tweede seizoen belicht onder andere comedian en foodactivist Howard Komproe, striptekenaar Robert van der Kroft en beeldend kunstenaar Herman Lamers.

Als een gevestigde culinaire kracht in Rotterdam heeft chef Hans Bode al meer dan twintig jaar lang zijn stempel gedrukt als leverancier van heerlijke lunches, allemaal vanuit zijn street food truck op de Coolsingel. Gedurende al die jaren hebben mensen uit diverse lagen van de Rotterdamse samenleving mogen genieten van zijn creaties. Naast deze zesdelige serie op Open Rotterdam brengt zijn aanwezigheid op evenementen zoals Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz zijn culinaire handtekening nu ook naar heel Nederland.

Het recept
Tineke Speksnijder-Vega wraps
● wraps
● vega gehakt
● ei
● cheddar
● groente
● courgette
● knoflook
● zout
● peper
● pepers
● sausje gemaakt van mayonaise, ketchup, citroensap, peper, zout, gerookte
paprikapoeder

Rooster de zoete paprika’s tot ze zwart geblakerd zijn en schraap het zwart eraf.

Snij de courgette in dunne plakken, smeer deze in met olijfolie, peper en zout en gril of bak deze.

Meng het vegetarische gehakt met 2 eieren en wat peper en zout. Leg een tortilla in de koekenpan
en druk op 1 helft een hoeveelheid gehakt goed vast. Flip het geheel om zodat het gehakt
gebakken wordt.

Leg ondertussen op 1 helft de paprika, courgette en een plak cheddar kaas. Flip de kant met
gehakt terug zodat er een halve tortilla overblijft.

Vouw deze helft 1 x dubbel en wacht tot de kaas
gesmolten is.

Serveer de tortilla met een saus naar keuze.