Koken met Hans is terug: Samen met Howard Komproe maakt hij een gegrilde Dorade

Koken met Hans is een eigenzinnig kookprogramma waarin chef Hans Bode in de grootste brouwerij van Rotterdam opnieuw een divers gezelschap van zes interessante gasten ontvangt. In elke aflevering tracht Hans een diepgaand gesprek aan te gaan met zijn gasten over hun leven, hun band met Rotterdam en hun relatie tot specifieke gerechten. Het tweede seizoen belicht onder andere comedian en foodactivist Howard Komproe, striptekenaar Robert van der Kroft en beeldend kunstenaar Herman Lamers.

Als een gevestigde culinaire kracht in Rotterdam heeft chef Hans Bode al meer dan twintig jaar lang zijn stempel gedrukt als leverancier van heerlijke lunches, allemaal vanuit zijn street food truck op de Coolsingel. Gedurende al die jaren hebben mensen uit diverse lagen van de Rotterdamse samenleving mogen genieten van zijn creaties. Naast deze zesdelige serie op Open Rotterdam brengt zijn aanwezigheid op evenementen zoals Pinkpop, Lowlands en North Sea Jazz zijn culinaire handtekening nu ook naar heel Nederland.


Het Recept
Howard Komproe – Gegrilde Dorade

● dorade
● verse kruiden
● gerookt paprika poeder
● bloemkool
● aardappels
● citroenen
● mayonaise
● peper
● zout
● zonnebloemolie
● roomboter

Was de schoongemaakte Dorades en snij de buitenkanten een aantal keren in. Peper en zout de vis aan de binnen – en buitenkant en stop naar eigen smaak wat verse kruiden in de vis (bijvoorbeeld dille en rozemarijn).

Smeer hierna de Dorades in met mayonaise zodat ze niet aan het rooster plakken. Rooster de vis direct boven een zo heet mogelijk houtskoolvuur, ongeveer 3 minuten per kant. 

Serveer met bloemkool of broccoli en gekookte opperdoezers (Let op het seizoen).

Smelt wat roomboter en voeg zout, peper en citroensap toe. Meng dit goed en serveer bij het
gerecht.