Koor Con Amore brengt een glimlach op het gezicht van demente ouderen 

Marian van Strien haalt Amy Nooitgedacht op in Overschie om samen te zingen in het koor Con Amore. De groep komt wekelijks bij elkaar in het huis Liduina van Laurens in Hillegersberg.
Marian en Amy waren vroeger buren en wonen al een tijdje niet meer bij elkaar in de straat, maar dat weerhoudt ze er niet van om toch samen gezellig te zingen in het koor van dirigent Yvet van der Tuin.

Ook Jos Arts, tevens cliëntenraadslid, zingt samen met zijn tante. Dit is een fijne afwisseling als muziek altijd een belangrijke rol in iemands leven heeft gespeeld. Daarom wordt een deel van het geld dat de de cliëntenraad beschikbaar heeft gebruikt voor het koor.
Zingen is een geweldige prikkel voor het brein, maar het koor Con Amore is vooral bedoeld als plezierige activiteit voor twee: mensen met dementie en hun mantelzorgers. Er is ook speciale aandacht voor mantelzorgers. Omdat zij de zorg dagelijks uitvoeren, is ondersteuning op informele manier soms heel prettig. Er is altijd een dementiedeskundige aanwezig bij de repetitie.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter