Korfbalderby Noord tegen Zuid sluit korfbalseizoen officieel af

Het korfbalseizoen is gespeeld en om dat officieel af te sluiten wordt er nog één derby georganiseerd tussen Rotterdam Noord en Zuid. Met twee wedstrijden strijden zowel de jeugd als de senioren van Noord en Zuid tegen elkaar om het seizoen traditiegetrouw af te sluiten.

Het is de 12e editie waarbij korfbalteams van Noord het opnemen tegen Zuid. “We hebben natuurlijk in het noorden een aantal clubs zitten en hier op Zuid ook. Nu ben je gewoon tezamen: Noord tegen Zuid”, legt Cindy Boender uit. Zij speelt mee met de senioren van Zuid. Dat doet ze onder andere tegen Kevin Verhoef, eigenlijk ook van Zuid, maar recent overgestapt naar een team in Noord. “Ik ben geboren en getogen op Zuid. Ik heb hier ook tien jaar gespeeld. Dit is mijn eerste wedstrijd voor Noord. Er werden al geintjes gemaakt, zo van: ‘Voor wie speel je nou? Wat kom je hier doen?”, beschrijft Verhoef de rivaliteit.

Cindy kijkt er naar uit om tegen Verhoef te spelen. “Dat wordt mijn rivaal voor vandaag. Ik heb heel mijn jeugd met hem in een team gezeten. Dus dat is gewoon hartstikke leuk. Het is een grote familie hier”, beschrijft Cindy het korfbal-gevoel.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat