Kralingse doneert heel haar inboedel aan alleenstaande moeder

Hebben jullie je wel eens afgevraagd hoe het is om de sleutel van je nieuwe huis in handen te hebben, maar geen geld hebt om er echt te kunnen wonen. Het overkomt met enige regelmaat mensen die een sociale huurwoning toegewezen krijgen, maar financieel zo krap zitten dat ze het niet kunnen inrichten.
Vanessa Umboh van ‘Stichting Stem zonder Gezicht’ hoort die verhalen maar al te vaak voorbij komen. “Met het leefbudget dat deze mensen hebben kan het soms maanden tot een jaar duren voor ze eindelijk een inboedel bij elkaar gespaard hebben.” Maar zonder matras, pannen en een tafel kan je niet echt acceptabel leven.

Sandra Borg uit Kralingen heeft dat probleem alles behalve. Ze besloot haar droom achterna te gaan en op Ibiza te gaan wonen. Na haar huis met een leuke overwaarde verkocht te hebben en haar nieuwe thuis al voorzien bleek te zijn van meubels besloot ze haar hele huisraad te doneren aan een alleenstaande moeder die door financiële problemen dreigde haar nieuwe huis niet te kunnen betreden.

Op het moment dat de spullen haar nieuwe stulpje in Vlaardingen worden binnen gedragen kan ze haar ogen nog steeds niet geloven. “Ik ben in shock. Toen ik het hoorde heb ik echt veel moeten huilen. Ik ben zo dankbaar. Ik heb nu echt zin om hier te gaan wonen.”

Stichting Stem zonder Gezicht heeft contacten met verschillende Rotterdamse welzijnsorganisaties. Dus wanneer iemand spullen aanbiedt, dragen deze organisaties mensen aan die onder het bestaansminimum leven en spulletjes nodig hebben. We doen wat we kunnen om zo de pijn van armoede te verzachten,” aldus Umboh.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat