Krijg het vakantiegevoel zonder de randstad te verlaten bij de vernieuwde Maaskantine

Rotterdammers hoeven deze zomer niet meer ver te reizen om een middagje op het strand te spenderen en met een hapje en drankje het echte vakantiegevoel te krijgen. Sinds juni is er een nieuw zomerproof buitenrestaurant te bezoeken aan de Maas, namelijk de Maaskantine.

De Maaskantine is vorig jaar oktober tijdens de coronacrisis geopend, een groot risico, maar het pakte toch nog goed uit. “Een horecazaak openen tijdens een pandemie was een risico. Toch hebben we leven geblazen in een vrij onontdekt stuk Rotterdam”, vertelt eigenaar Ruben Venema. Nu is daar het buitenrestaurant op het strandgedeelte aan toegevoegd. Naast de Rotterdammers een strand in de buurt te bieden heeft de horeca-ondernemer ook grotere plannen: Zo toont De Maaskantine 15,16 en 17 juli beach classics in samenwerking met het filmplatform Roffa Mon Amour.

Ruben Venema heeft ook nog ideeën voor de toekomst. Zo moet de Maaskantine uitgebreid worden met een dakterras en drive-in bioscoop en wil hij de plek aanbieden als locatie om te kunnen trouwen.