Krijgt ons onderzoeksdossier over de Hoekse Lijn De Tegel 2020?

Vanavond wordt bekend of het onderzoeksdossier ‘Hoekse Lijn: de metrolijn die miljoenen meer kostte’ de journalistieke prijs De Tegel in de categorie Regio/Lokaal krijgt. Vier maanden na de officiële opening van de nieuwe metroverbinding naar Hoek van Holland onderzochten Bram Logger, Parcival Weijnen en Bas Booister waar het precies misging. De explainers werden, in samenwerking met Vers Beton, SCHIE, WOS en Spit, uitgezonden bij OPEN Rotterdam.

Het onderzoeksdossier maakt samen met vier andere lokale en regionale verhalen kans op De Tegel in de categorie Regio/Lokaal. Het is één van de twaalf categorieën van de journalistieke jaarprijzen van Nederland. Vanaf 16.15 uur is de prijsuitreiking hieronder live te volgen. Alle nominaties zijn hier te vinden.

UPDATE: Inmiddels is bekend dat de prijs voor het beste regionale nieuws naar Rik van Hulst en Sjors van Beek voor hun berichtgeving in dagblad De Limburger over de politieaffaire in Horst is gegaan.

De presentatie is in handen van Amber Kortzorg en Maaike Timmerman, die de zieke Sosha Duysker vervangt. Naast een prijs voor de beste verhalen, wordt ook een publieksprijs uitgereikt.

Dossier Hoekse Lijn
De bouw van de Hoekse Lijn, de metroverbinding tussen Schiedam Centrum en Hoek van Holland, verdiende geen schoonheidsprijs. De bouw duurde twee jaar langer dan gepland en was 175 miljoen euro duurder dan aanvankelijk begroot. Waar ging het precies mis? In de vierdelige serie zochten Bram Logger, Parcival Weijnen en Bas Booister dat vorig jaar uit.

Kijk de vier afleveringen hieronder terug.