Kroketten proeven tijdens Nationale Krokettendag

Een krokante buitenlaag met van binnen ragout en vlees, drie keer raden wat dat is? Natuurlijk, een kroket! En wist jij dat wij sinds 2014 een Nationale Kroketdag hebben in Nederland? Nou bij deze. Ter gelegenheid van deze bijzondere dag gingen wij op maandag 9 oktober op zoek naar de lekkerste kroket in Rotterdam.
Samen met chefkok Nathan Meyer a.k.a Big Nathe bezochten we drie kroketwinkels in de binnenstad. Zo kon Big Nathe zijn expertise loslaten op meerdere soorten kroketten. En denk daarbij niet alleen aan een kalfs- en runderkroket, zo kon Nathan ook de snack proeven met bijvoorbeeld een truffelvulling.

Voor Big Nathe zijn een aantal factoren belangrijk bij het vinden van een goede kroket. “Ik let op de vulling, dat moet een goede mix zijn van vlees en ragout. Uiteraard let ik op de smaak en moet er een goede crunch zijn.”

We gingen langs bij Bram Ladage Markthal, het Kroketloket en Frietboutique.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat