Kunstenaarstrio AAA viert jubileum en kondigt samenwerking met restaurant Mangiare aan

Hans Kleinjan, Maikel Kleinjan en Roderik Faasen, oftewel kunstenaarstrio AAA, werken al 10 jaar samen. Dit jubileum werd zaterdag 15 december groots gevierd in hun studio/galerie aan de Zaagmolenkade in Rotterdam Noord. Naast een overzichtstentoonstelling met hun beste werk van de afgelopen tien jaar, maakte AAA Gallery bekend dat er per 1 april 2019 een vestiging van restaurant Mangiare wordt geopend in de galerie. De naam wordt Galeriaaa. Op deze manier komen kunst en food samen op een eigenzinnige, creatieve manier.

Naast een selectie van hun mooiste werken, was tijdens de jubileumviering ook hun samenwerking met het schoenenmerk Mascolori te zien. Mascolori heeft het schilderij ‘Everything in the cloud’ gebruikt als ontwerp voor een van haar nieuwe schoenen. Zowel het schilderij als een aantal schoenen uit de nieuwe collectie waren te zien tijdens de avond. Ook was de collectie trash art-objecten van vriend van het trio Jules Deelder te zien en waren er muzikale optredens van percussionisten Steven Brezet (Snarky Puppy, Koffie), Murk Jiskoot (Metropole Orkest) & friends.

Hans Kleinjan, Roderik Faasen en Maikel Kleinjan ontmoetten elkaar in de zomer van 2008. Sinds 2013 werken de kunstenaars in hun zelfgebouwde galerie en naastliggende studio aan de Zaagmolenkade 123 en 124 in het Oude Noorden. Een plek waar de heren dag en nacht bezig zijn met zogeheten ‘kwasterie’. “We werken veelal met zijn drieën tegelijkertijd aan hetzelfde doek,” legt Hans Kleinjan uit. “Dan verschijnt er opeens een kwast over je schouder die een streep dwars zet door hetgeen jij aan het doen bent. Doordat we elkaar doorkruisen, komen we tot nieuwe inzichten waar je anders nooit aan toe zou komen.” De heren noemen hun doeken ook wel liefkozend ‘threesomes’.

Foto’s door Frank de Roo

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter