Kunsthal Rotterdam sleept prijs in de wacht

Met het project ‘Kijk ze Kijken’ sleept de Kunsthal Rotterdam de Museumeducatieprijs 2017 in de wacht! Dit project is een samenwerking met Stichting Boor en Stichting Laurens.

Johan Gielen, afdeling Educatie & Publiek, en oud-stagiaire Marieke Koppelmans nemen op vrijdag 10 november de cheque in ontvangst in het Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid. In het juryrapport staat: “Meerdere zintuigen en leerstijlen worden gebruikt om de creativiteit te ontwikkelen, maar meer dan dat. ‘Kijk ze Kijken’ maakt authentieke ontmoetingen mogelijk.”

Johan Gielen is tevens bedenker van het project en heel erg blij met de prijs. “Het is een waardering voor de de koers waarop we varen met de Kunsthal, op gebied van educatie”, vertelt hij. “De kunsthal is een ontmoetingsplek. En ik geloof dat kunst ALTIJD educatie is.”

‘Kijk ze Kijken’ is een project met als doel het cultureel bewustzijn in het speciaal onderwijs te stimuleren en voor ouderen te activeren. Zo brengt het project leerlingen uit het speciaal basisonderwijs (cluster 4) en ouderen samen bij een kunstwerk. Zij gaan vervolgens samen op ontdekkingsreis in de wereld van de kunst. “‘Kijk ze Kijken’ zal in het voorjaar, rond april, van start gaan”, aldus Johan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat