Kunstkring Prins Alexander geeft kunstwerken een plekje in winkeletalage

Vier kunstenaars hebben een plek gekregen in de etalage van kunstwinkel Puur aan de Einsteinplaats in Ommoord. Eigenaar Kunstkring Prins Alexander (KPA) gebruikt de plek om maandelijks kunstwerken te exposeren. Kunstenaars krijgen zo de kans om hun werken op een laagdrempelige manier te tonen aan voorbijgangers.

“We merkten dat wanneer onze kunstenaars bezig waren, mensen stil stonden om echt naar het werk te kijken. Hier wilden wij op inspelen door de kunst in de etalage te tonen”, vertelt Peter Buisman, voorzitter van KPA. “Omdat mensen terug bleven komen hebben we het afgelopen half jaar maandelijks de etalage veranderd en dit had impact. Door deze opkomst verkopen wij veel meer kunst!”

Vier kunstenaars
Maandelijks mogen vier kunstenaars hun werk met een eigen gekozen thema tonen in de etalage. Zo toont Glaslies deze maand haar glaskunst en maakt Joop van den Driesche tekeningen op doek met bamboe-pen en Oost-Indische inkt. Lida Houkes focust zich op ingelijste foto’s en de beleving van de stad en Shazia Saeed buigt zich over het schilderen van zijn belevingswereld, landschappen en abstracte kunst in olie- en acrylverf.

Kunstkring Prins Alexander (KPA)
Kunstkring Prins Alexander (KPA) is een vereniging voor en door kunstenaars uit Prins Alexander met ruim 80 leden. De vereniging biedt in Kunstwinkel Puur lokale kunstenaars een plek waar zij tijdelijk hun kunst kunnen laten zien. “Normaal organiseerde we avonden waarbij we samen kwamen om te kijken naar presentaties en bespraken we onze kunstwerken. We hopen dat we deze zomer weer naar buiten mogen”, aldus Buisman.