Kunstroute Prins Alexander: bewonder de mooiste kunst voor het raam

In de stad zijn in verschillende gebieden schilderijen te zien die achter ramen zijn gezet. Je kan zelfs een hele kunstroute lopen langs alle kunst van mensen uit de buurt. Geïnspireerd op de ‘Berenjacht’ nam de Kunstkring Prins Alexander het initiatief voor dit kunstproject over.

Er zijn inmiddels negen huizen in Prins Alexander die meedoen. Kunstenaars plaatsen hun kunstwerken achter de ramen. Normaal gesproken is er jaarlijks een competitie, maar door corona is de competitie van dit jaar een paar maanden vertraagd. Twee kunstenaressen laten aan OPEN zien wat zij voor kunst maken.

Kunstenares Els Mulder maakte één van de bekendste schilderijen van de groep: een schilderij met een coronatintje. Haar dochter en schoonzoon stonden model met een mondkapje op. Ze beeldt het koppel zoenend met mondkapjes af op een hartvormig doek. Vorig jaar deed Els voor het eerst mee met de Kunstroute en werd ze met haar kunstwerk tweede.

Ook kunst van Nel van der Poel is te zien op de route. Zij maakt schilderijen met textiel. Al heel haar leven houdt zij van dat materiaal. Ze besloot kunst te combineren met textiel. Net als Els hoort ze bij de Kunstkring Prins Alexandergroep en kan ze niet wachten om weer mee te doen met de competitie. Tot die tijd moeten de kunstliefhebbers het doen met de ramenroute.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat