Kunstwerk De Heilige Meeuw Beverwaard wordt 2 november geopend

Het is zover! Het kunstwerk dat drie jaar geleden werd bedacht door kinderen in de wijk wordt zaterdag 2 november onthuld. De wijk wordt een Heilige Meeuw rijker!

Om de wijk gezonder, leuker en mooier te maken bedachten de kinderen uit de wijk dat een grote meeuw de beste manier zou zijn. Tijdens het ObeCity-project kregen kinderen uit groep 6 van basisschool RK de Regenboog de opdracht om hun eigen, gezonde, buurt te ontwerpen. Van alle ideeën, zoals zwembaden en teddybeerlantaarnpalen, viel De Heilige Meeuw van Jayden het meest op. 

Met steun van Beverwaard, Citylab010, Gemeente Rotterdam en andere partners kon Lisa ten Brug het idee realiseren. Volgens Lisa maakt de Heilige Meeuw de wijk weer van de kinderen in de wijk. “Het laat zien datje soms wat fantasierijker kan zijn en een andere keuze kan maken. Ook nodigt het de kinderen in de wijk uit om meer te gaan rennen, klimmen en spelen.” Bende Rotterdam en Petit 3D Techniek bouwt de meeuw in het Schinnenbaanpark.

Op zaterdag 2 november wordt De Heilige Meeuw geopend in het Schinnenbaanpark. Om de realisatie van het idee te vieren kunnen betrokkenen en geïnteresseerden vanaf 13:30 aanwezig zijn bij de onthulling. De viering wordt extra speciaal gemaakt met een ‘meeuwenrap’ geschreven door lokale rappers. Tijdens de opening wordt deze samen met leerlingen van verschillende basisscholen voor het eerst ten gehore gebracht.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat