Laan op Zuid bij Roseknoop maand eerder open dan gepland

Laan op Zuid bij Roseknoop maand eerder open dan gepland

Laan op Zuid is een maand eerder open dan verwacht. Sinds 9 januari 2023 is het drukke Roseknoop dicht vanwege werkzaamheden. Hier komen de 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Varkenoordseviaduct en Laan op Zuid samen in een kruispunt. Vanaf vandaag is Laan op Zuid open en eind deze maand geldt dat ook voor het Varkenoordseviaduct.

Hard gewerkt
De straat werd heropend door wethouder Vincent Karremans, RET-directeur Maurice Unck en een deel van de mensen die aan het project hebben gewerkt. Karremans: “Goed nieuws! Dankzij onze mannen en vrouwen die ook tijdens de zomer keihard hebben doorgewerkt aan de Roseknoop kan de Laan op Zuid nu eerder open dan gepland. Hiermee wordt de doorstroming van verkeer op Zuid alweer een stuk soepeler en is bijvoorbeeld De Kuip een stuk beter bereikbaar.”

IJsselmonde en Laan op Zuid zijn vanaf nu weer goed bereikbaar voor verkeersdeelnemers en ov-reizigers. Wel meldt de gemeente Rotterdam dat de kruising met de Beijerlandselaan, Putselaan en de 2e Rosestraat nog ruim een jaar dicht blijft.

Begin dit jaar bezocht OPEN Rotterdam het drukke knooppunt om de bewoners te vragen wat zij van de plannen vinden.