Laatste goede daad van het jaar: Runell uit Hoogvliet haalt recordbedrag donaties op 

Een laatste goede daad voor het einde van het jaar, dat is de actie van Runell Martes uit Hoogvliet. Samen met zijn gezin haalt hij een recordbedrag van 7500 euro op, waarmee boodschappenbonnen worden uitgedeeld aan mensen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Met dit bedrag maakt de Hoogvlieter de afgelopen weken meer dan 70 mensen blij. 

Er werd tweeduizend euro meer opgehaald dan vorig jaar, maar het mooiste vindt Runell dat er zeventig meer donaties gedaan zijn: “Het zorgt ervoor dat we steeds meer mensen inspireren om anderen te helpen. Het bedrag maakt niet eens uit.” Dat de actie anderen inspireert om goed te doen, bewijst een Facebook berichtje aan Runell en zijn gezin: 

Runell begon vorig jaar voor het eerst met de actie, met als doelstelling om vijf gezinnen te helpen rond de kerstperiode. Het succes van de actie raakt hem: “Laten we nog grotere dingen doen met z’n allen”. Een voornemen voor 2022 is een eigen stichting beginnen zodat hij nog meer gezinnen kan helpen: “Volgend jaar willen we met de actie 100 gezinnen helpen, maar we willen ook gedurende het jaar iets kunnen betekenen voor mensen die het nodig hebben.”