Laxmi Manuela komt met schilderij uit de kast tijdens Rotterdam Pride: ‘Voelt ontzettend goed’ 

Streetart kunstenaar Laxmi Manuela komt tijdens Rotterdam Pride op een ludieke manier uit de kast. Ze werkte de afgelopen weken aan een gigantisch schilderij van 3×3 meter. Met haar werk maakt ze haar seksualiteit, en haar persoonlijke worstelingen rondom haar coming out, zichtbaar. Haar kunstwerk werd tijdens Rotterdam Pride onthuld. “Het voelt voor mij ontzettend goed om tijdens Rotterdam Pride mijn persoonlijke verhaal te delen en zo anderen die twijfelen over hun geaardheid te inspireren!”

Laxmi heeft veel geworsteld met haar seksualiteit. “Lange tijd heb ik het als lastig ervaren om een vrouw te zijn, met ook nog eens een donkere huidskleur en biseksuele voorkeur.” De vrouw met Indiase roots vertelt dat dit mede komt doordat zij zelf nooit een rolmodel heeft gehad die op haar lijkt, en waarin zij zichzelf herkende. ”Hier heb ik veel moeite mee gehad. Daarom wil ik de mogelijkheid om nu een voorbeeld te zijn voor jonge meiden en vrouwen in een soortgelijke situatie met beide handen aangrijpen.” 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LAXMI MANUELA (@laxmimanuela)

Creatief uit de kast

Zo kwam de kunstenaar op het idee om via een schilderwerk haar verhaal te delen. “Ik kan mijzelf volledig uitdrukken in het schilderen.” Laxmi werkt vooral met thema’s die dicht bij haarzelf liggen. “Bijvoorbeeld ervaringen die mij hebben geraakt, of taboes binnen mijn cultuur zoals seksualiteit. Daarnaast zijn mijn kunstwerken vaak zelfportretten en is het voor mij een manier om mijzelf te analyseren en te uiten.”              

Voor dit kunstwerk heeft Laxmi gewerkt met verfspuitbussen. “Het stuk past binnen mijn persoonlijke ontwikkeling waarin ik steeds dichter bij mijzelf kom.”

Laxmi studeerde antropologie en sociologie. Daarom was de stap naar de kunstwereld niet geheel logisch. Toch besloot ze in 2020 de sprong te wagen. Ze heeft in verschillende steden in Europa al muurschilderingen op haar naam staan.