League of Legends in de Gaskoepels op Zuid

De voorheen leegstaande gaskoepels in Feijenoord gaan al enige tijd door het leven als thuisbasis voor competitieve videogamewedstrijden. E-Sports House 010 startte in november met de Dutch College League, een toernooi voor studententeams in het spel League of Legends.

League of Legends is een online videogame met wereldwijd meer dan 27 miljoen spelers per dag. Niemand kan er meer omheen dat het spel ook in Nederland populair is. In april 2016 werd al een grootschalige Europese finale gehouden in Ahoy Rotterdam, die door meer dan 11.000 mensen werd bezocht.

De Dutch College League is een League of Legends-competitie tussen studenten van universiteiten, hogescholen en MBO-scholen uit Nederland. In de gaskoepels ligt het niveau ten opzichte van de Europese topklasse misschien wat lager, maar dat weerhoudt Joost Roset en zijn crew van vrijwilligers er niet van om de competitie groots aan te pakken. “Ik dacht een jaar of drie geleden: waarom is er geen studio sport voor E-sports?”, zegt Roset. “Dus ik heb onderzoek gedaan en daaruit bleek dat veel Nederlanders wel wilden spelen, maar er eigenlijk helemaal geen mogelijkheden voor waren.” Dit bracht Joost op het idee om een competitie op te starten in Dota, Counter Strike: Global Offensive en League of Legends.

Het spel wordt gespeeld in een 5 tegen 5 opstelling op een symmetrische kaart, met aan de ene kant het rode team, en aan de andere kant het blauwe team. Het hoofddoel van een ronde is om de Nexus (hoofdtoren) van de vijandige basis kapot te maken. Lukt dat, dan win je het spel. “Je kan LoL zo complex maken als je zelf wil”, zegt deelnemer Quenten. “Er zijn meer karakters met verschillende vaardigheden dan de vijf die je mag inzetten. Dus daar kan je een strategie mee opbouwen.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat