Leefbaar Rotterdam herdenkt Pim Fortuyn op 6 mei in Rotterdam

Pim Fortuyn wordt zaterdag 6 mei herdacht in Rotterdam door Leefbaar Rotterdam. Het is 15 jaar geleden dat hij werd vermoord. Fortuyn betekende veel voor raadslid Michel van Elck als ook voor Bart van Drunen van de jongeren tak van de partij.

“Wat hij voor mij het meest heeft betekent is dat hij de mogelijkheid heeft gegeven om echt te zeggen wat je wilt. Het debat heeft hij helemaal open getrokken. Er was een beklemmende sfeer, die nu overigens weer terugkomt vind ik, dat je heel erg moet denken over wat je zegt. Dat je geen mensen kwetst”, begint Bart van Drunen. Samen met raadslid Michel van Elck loopt hij voor het voormalige huis van Fortuyn.

“Het was natuurlijk een meesterlijke debater. Hij trok iedereen aan. Dat is voor mij ook de reden om de politiek in te gaan”, vertelt Michel van Elck. Met trots is hij raadslid voor Leefbaar Rotterdam. “Ik denk dat Pim Fortuyn Rotterdam gebracht heeft wat Rotterdam altijd pretendeerde. Dat van een stad van ‘niet lullen, maar poetsen’, wat jarenlang het imago van de stad is geweest, maar dat dat gewoon niet gebeurde en dat Pim Fortuyn dat uiteindelijk wel gedaan heeft”, besluit Van Drunen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat