Leer de bijzondere verhalen achter de beelden van Rotterdam kennen

Emmely Samson en Harman Korte geven een rondleiding langs een groot scala aan beelden in Rotterdam. Onze stad staat vol kunstwerken en van Emmely en Harman leren we bijzondere verhalen die achter deze beelden schuilen.

Emmely las in een artikel van het NRC dat Rotterdam de meeste beelden in de buitenruimte heeft in Nederland. Er borrelden gelijk een aantal vragen op: “En ik denk: ‘wat ken ik er toch weinig van.” Ze besloot hier iets mee te doen en organiseerde een tour samen met vriend Harman. Ze doen het eigenlijk alleen voor vrienden en kennissen, omdat ze het meer doen voor hun plezier en willen er geen baan van maken.

De tour begint op Blaak waar het eerbetoon aan stripauteur Marten Toonder staat. Vervolgens wandelen ze over de Willemsbrug, via Noordereiland naar de Wilhelminakade. Vrienden van Emmely en Harman zijn laaiend enthousiast over dit initiatief: “Ook vandaag weer ben ik op plekken geweest waar ik nooit eerder ben geweest. Ik heb beelden gezien die ik nooit eerder heb gezien en een uitleg gekregen over kunstenaars die ik niet kende. Dus ja, ik vond het fantastisch.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat