Leer schilderen op je eigen manier in Les 3 van de workshop ‘Schilder je mee?’

Van kleurenleer tot een fantastisch schilderij van een echt Rotterdams icoon. Met ‘Schilder je mee?’ leer je van begin tot eind hoe dat moet. SKVR-docent Mart Bechtold neemt de kijkers mee en legt uit hoe je vanuit je eigen woonkamer een mooi schilderij maakt.

Schilder mee met deze serie lessen van de SKVR in samenwerking met Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam! Met in les 3: Hoe breng je iets op je eigen manier over op een doek.

Schilder je mee?
De serie ‘Schilder je mee?’ bestaat uit twee reeksen van drie lessen. Tijdens de eerste serie beginnen we de eerste les met de basis: verfsoorten, kleurenleer, kleuren mengen en compositie. In de tweede les laten we de de creativiteit alvast een klein beetje los en wordt er gewerkt aan een achtergrond voor het eind schilderij. In de laatste les ronden we de schilderijen af: we leren hoe we een afbeelding overzetten naar het canvas en maken vervolgens het Rotterdamse icoon.

Deze serie is gemaakt in samenwerking met SKVR, Pluspunt Rotterdam en Gemeente Rotterdam. Met ‘Schilder je mee?’ kunnen ouderen tijdens coronatijd vanuit huis meedoen aan een workshop van de SKVR. Deelnemers konden voor aanvang lespakketten bestellen, met daarin de benodigdheden om mee te doen met de lessen.