Leerlingen Code Groen doen inspiratie op bij BlueCity010

Wormen eten en van plastic ringen maken, via een 3D-printer? Het zijn enkele voorbeelden van de inspiratiesessie, die werd georganiseerd voor kinderen van OBS Het Landje. De kinderen zijn deelnemers van het project Code Groen. Een project waar kinderen de kans krijgen om mee te denken over actuele vraagstukken in Rotterdam.

“Of het nu gaat om problemen die vandaag de dag spelen of in de toekomst, kinderen zijn creatief en kijken vaak anders dan volwassenen naar bepaalde zaken”, vertelt initatiefneemster Ragnhild Rikkelman. In het project worden kinderen meegenomen door kunstenaars en jonge ondernemers. “Op deze manier hopen we de kinderen te inspireren en kunnen zij meedenken over actuele problemen.”

De kinderen waren enthousiast tijdens de workshops. Althans, het idee van meelwormen eten inplaats van vlees, was voor sommige kinderen nog wel lastig. Zo vertelt scholier Grace: “Het smaakt in eerste instantie naar niks, maar de nasmaak: die lijkt op pis.”

Ook konden de kids van OBS Het Landje plastic recyclen en van het ‘nieuwe’ plastic een ring maken. “Dat kan best weleens heel goed zijn voor de aarde”, aldus de 10-jarige Joshua.

De aankomende weken krijgen de kinderen meer inspiratie en nemen twee Rotterdamse kunstenaars de verantwoordelijkheid om de kids zoveel mogelijk te inspireren. En wie weet heeft een van deze kinderen straks wel het idee van de toekomst….

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat