Leger des Heils start met ruilkastjes: “Het is een laagdrempelige manier om iets aan te bieden”

Het Leger des Heils start met extra initiatieven om Rotterdammers warm te houden deze winter. De organisatie heeft onder andere op verschillende plekken in de stad bij de buurtsteunpunten ruilkasten neergezet. Mensen die iets extra nodig hebben, kunnen daar iets uitpakken en de mensen die wat over hebben kunnen het erin achterlaten. Het Legers des Heils doet zelf uiteraard ook een duit in het zakje.

“Het is een laagdrempelige manier om iets aan te bieden”, begint Jesse Hofman van Leger des Heils. “Wij zullen er ook dingen in stoppen. Maar de mensen uit de wijk kunnen er ook dingen in zetten en vooral ook eruit pakken. Zo willen we een systeem creëren waarin we met elkaar voor elkaar zorgen”, legt hij verder uit.

Een mevrouw komt op dat moment net aan in haar scootmobiel en is verheugd de kast te zien. “Ik vind het een heel goed idee. Ik vind het prachtig”, reageert ze. Dan ziet ze er een zak popcorn in liggen. “Die popcorn moet ik echt hebben. Ik houd van zoetigheid. Ik heb geen tanden in mijn mond dus harde dingen kan ik niet hebben”, vertelt ze. Terwijl ze enthousiast met haar zak popcorn zwaait, roept ze blij: ‘Lekker!’

Lees meer over de initiatieven waarmee het Leger des Heils deze winter start:

Leger des Heils komt met soep, menstruatieproducten en extra buurtsteun voor Rotterdammers