Lidl vestigt zich in historisch pand in West en dat levert gemengde reacties op

De komst van een supermarkt in Rotterdam is vaak geen groot nieuws, maar wel als de vestiging in een bijzonder gebouw is. Dat geldt voor de nieuwe winkel van Lidl aan de Nieuwe Binnenweg. Die zit namelijk in een oude tramremise.

Foto van: Sophia van den Hoek (Studio Unfolded)

De remise werd gebouwd in 1880. Dat was nog ver voordat de trams elektrisch waren, dus hier verzamelden op dat moment de ouderwetse stoomtrams. Naast deze stoomtrams reden er ook nog paardentrams en de stallen waren ook in deze remise.

In 1905 kwamen de eerste elektrische trams en werd ook de voorloper van de RET opgericht. Mocht je benieuwd zijn, naar hoe het toen uitzag, in de winkel vind je oude foto’s.

Gemengde reacties
De komst van de Lidl, die eind vorige maand opende, zorgt voor gemengde reacties. Sommigen noemen het zonde van het historische pand. Anderen zijn er maar wat blij met de komst en vinden dat het pand in ere hebben gelaten. “Ze hebben het aangezicht best netjes en subtiel gehouden zo. Twee vlaggetjes en een logo dat haast binnen hangt. Het verkeersbord en de brievenbus vallen meer op”, schrijft Rikke op Facebook.

De Lidl lijkt fan te zijn van historische panden in Rotterdam. Een paar jaar geleden vestigde zich een Lidl in het Slaakhuys in Kralingen, eveneens een historisch pand.

Lidl vestigt zich in Slaakhuys eind 2017