Liesbeth staat ondanks bindweefselziekte in halve finale van de Metal Battle in Baroeg

Leadzanger Liesbeth kampt met een bindweefselziekte en zit daarom soms in een rolstoel.
Desondanks staat ze met haar Rotterdamse metalband Ylisia in de halve finale van de Metal Battle in Baroeg. Onlangs won de Rotterdamse symfonische metalband Ylisia de voorronde Metal Battle Zuid-Holland in Baroeg. Daarom mochten ze op vrijdag 14 april in ‘Veldslag West’ strijden voor een plek in de finale tegen vier andere provinciewinnaars.

Liesbeth wil er in deze finale vol voor gaan, maar door een bindweefselziekte moet ze spaarzaam met haar energie omgaan: “Een avondje spelen betekent echt drie of vier dagen bijkomen!’’ Door haar aandoening is Liesbeth vaak fysiek vermoeid en gebruikt ze naar eigen zeggen ‘parttime’ een rolstoel. Stoppen met optreden is voor Liesbeth geen optie, want naast dat het haar heel gelukkig maakt is het ook een noodzakelijke uitlaatklep. “Voor mij is het een vervanging voor psychotherapie, ik kan daar mijn hart en mijn ziel in kwijt.” Liesbeth kan in de muziek de worstelingen met het leven een beetje van zich afschrijven. Onlangs schreef Liesbeth het nummer Free over haar pas overleden broer, Jarno Cordia, die een wereldberoemde basejumper was. Hij overleed tijdens een basejump in Zwitserland in januari 2022. Ylisia opende ter nagedachtenis aan hem met het nummer op de halve finale van de Metal Battle.

Na het optreden vertelt Liesbeth: “Ik heb het gevoel dat ik het optreden nog beter had kunnen neerzetten fysiek gezien, maar dit was op dit moment alles wat ik heb kunnen geven dus daarom was het goed genoeg.”| Veldslag West is uiteindelijk gewonnen door de Alkmaarse band Serotonia.