Lijstenmakerij Rembrandt heeft de eeuw volgemaakt, een mooie mijlpaal om te stoppen

Een jubileum op de Nieuwe Binnenweg, want Lijstenmakerij Rembrandt bestond deze woensdag honderd jaar! Maar voor Bart voelt het jubileum dubbel, want na vierentwintig jaar lijsten maken heeft hij besloten om de zaak te sluiten: “De mijlpaal is bereikt.”

Vierentwintig jaar geleden nam Bart de zaak over van zijn vader. Sindsdien is hij vijftig tot zestig uur per week bezig met zijn werk. “Het is eigenlijk een heel positief verhaal met veel pieken en weinig dalen. Maar op een gegeven moment is het genoeg.”

Een van de redenen dat Bart gaat stoppen is dat hij meer tijd wil spenderen met zijn gezin. Mede-ondernemer Irving Eleonora begrijpt dat wel. “Het is een mooi doel om te stoppen met je werk, wanneer je nog fysiek dingen kan doen. Zodat je je tijd kan spenderen aan andere dingen die je gelukkig maken.”

Sing Zhang, een andere ondernemer in de straat, vindt het jammer dat de lijstenmakerij weggaat. Hij noemt de lijstenmakerij een icoon op de Nieuwe Binnenweg. “Hij gaat van zijn vrije tijd genieten”, zegt Sing. “Ik ben eerlijk gezegd een beetje jaloers!” voegt hij er nog grappend aan toe.

Ondanks dat Bart er naar uitkijkt om te stoppen, gaat hij toch ook dingen missen. Vooral de reacties van zijn klanten. “En het contact. Het contact met mensen in het algemeen gaat veranderen en dat ga ik wel missen.”