Lijsttrekkers010 – Maak kennis met Ubuntu Connected Front

Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vooruitzicht zijn de partijen druk bezig met campagne voeren. Zo ook Ubuntu Connected Front, een partij die zich sterk maakt in het bestrijden van racisme, discriminatie en afrofobie.

Met Simão Miguel als lijsttrekker heeft de partij zijn ogen gericht op het realiseren van een samenleving waarin wederzijdse acceptatie de norm is. Er moet een sfeer gecreëerd worden waarin elke cultuur zich kan uiten en gerespecteerd wordt. Wij spraken hem hierover bij de Dr. Martin Luther Kingschool in Ommoord.

Een belangrijk punt in het verkiezingsprogramma van de partij is het bestrijden van discriminatie op de arbeidsmarkt. “Wij hebben vernomen dat er foute uitzendbureaus zijn die mensen weren op basis van hun afkomst”, zegt Miguel. “Dat zijn dingen die wij graag willen bestrijden. Iedereen heeft recht op een baan.”

Een ander belangrijk punt van de partij heeft te maken met bepaalde cultuurhistorische tradities in ons land. Denk hierbij aan het Sinterklaasfeest, een traditie die volgens Miguel met het “Zwarte Piet”-element bepaalde bevolkingsgroepen uitsluit en kinderen hier slachtoffer van maakt. “Wij zijn voor een samenleving waar dit gewoon niet bestaat”, zo verwoord Miguel.

Tradities moeten niet worden afgepakt van de mensen, maar er moet met elkaar gekeken worden hoe wij deze kunnen verrijken. “Verandering is altijd pijnlijk, verandering is ontwrichtend, maar verandering is constant. Helemaal in een samenleving met zoveel culturen bij elkaar.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat