LIVEBLOG afgesloten: Nasleep drama Erasmus MC en Heiman Dullaertplein

Donderdagmiddag werd een gitzwarte dag voor Rotterdam. Een 32-jarige Rotterdammer loste schoten en stichtte brand bij een pand in het Heimar Dullaertplein, waarbij een 39-jarige vrouw en haar 14-jarige dochter om het leven kwamen. Daarna zette hij koers richting het Erasmus MC, waar hij een 43-jarige docent neerschoot. Ook hij overleed. Vrijdag komt Rotterdam op verschillende plekken samen om te rouwen en de omgekomen slachtoffers te herdenken.

18:00

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door OPEN Rotterdam (@openrotterdam)


16:55
Reconstructie van de gitzwarte donderdag in Rotterdam:

16:36

Bewoners Coolhaveneiland zijn geraakt door schietincident Heiman Dullaertplein

16:20

Katendrecht geschokt door overlijden huisarts en Erasmus MC-docent Jurgen: ‘Het raakt de wijk’

14:24
Ook lees je op Rijnmond het verhaal van Jonas. Hij droeg de toen nog zwaargewonde Romy uit haar huis. Haar hele gezicht zat onder het bloed. Later overleed ze. “Dat beeld raak ik niet meer kwijt.”

14:19
Een bijzonder verhaal over wie de omgekomen Marlous en Romy zijn, lees je via Rijnmond. “Het zijn een moeder en zus, die nog drie kinderen achterlaten. Dit is zo onwerkelijk.”

14:10

13:32

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13:24

13:11
Vlag op het Erasmus MC halfstok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

13:10 (beeld is van donderdagavond)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL Nieuws (@rtlnieuws)

13:09

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door RTL Nieuws (@rtlnieuws)

13:03

12:13

11:27
Een verzameling van online reacties:

Rotterdam in rouw na dodelijke schietpartijen Erasmus MC en Heiman Dullaertplein

10:59 
De vlag op het stadhuis hangt halfstok.

10:16
Donderdag maakten we twee video’s over de tragische gebeurtenissen: een overzicht van wat er precies gebeurde en reacties buiten het Erasmus MC.

09:01
Bekend is inmiddels dat ook het 14-jarige meisje is overleden aan haar verwondingen. Er zijn dus drie doden te betreuren. Voor alle informatie over dit incident, kun je dit artikel van NOS bezoeken.

19.15

Dit liveblog is afgesloten. Voor verder updates kan je terecht op de website van Rijnmond.

18:53
In het pand aan het Heimand Dullaertplein is een 39-jarige vrouw omgekomen. Haar 14-jarige dochter ligt zwaargewond in het ziekenhuis.

In het Erasmus MC is een 46-jarige docent om het leven gekomen. De verdachte is opgepakt, met een wapen op zak en een kogelwerend vest aan. Hij handelde alleen, denkt de politie. De verdachte is een bekende van justitie (toen ging het om dierenmishandeling) en is een student aan de Erasmus Universiteit.

18:43

17:52

16:59

16:39
Er is een 32-jarige Rotterdammer aangehouden op het helideck, meldt de politie.

16:36
Mensen voor het gebouw laten aan Rijnmond weten dat er op de vierde etage van Erasmus MC is geschoten. Er zou een docent zijn neergeschoten. Dat is nog niet bevestigd.

16:33
Het slachtoffer van de schietpartij bij Heiman Dulaertplein is overleden. De verdachte hiervan zou dezelfde zijn als de verdachte van de schietpartij bij Erasmus MC (via Rijnmond).

16:20
Bij de schietpartijen in het ziekenhuis en in een pand aan het Heiman Dullaertplein zijn minstens twee mensen gewond geraakt (via Rijnmond).

16:11
*Let op: het is nog niet bevestigd dat dit de dader is. Wel lijkt hij te voldoen aan het signalement waarna de politie op zoek is.

Eerder:

Zodra er meer bekend is, wordt dit aan het bericht toegevoegd.