LIVEBLOG: Zo blijft Rotterdam koel tijdens de hittegolf

Verkoeling zomer weer

Rotterdam gaat door een hittegolf met veel zon en code oranje! Volgens de meteorologen tikken we vandaag de 39°C aan en dat zou nog wel eens voor een regionaal record kunnen zorgen. Nu staat het record op 37,2°C, gemeten op Rotterdam-The Hague Airport in 2019. Hoe gaan Rotterdammers om met deze tropische hitte en hoe blijven we koel? Volg dit en onze leukste zomer-reportages in dit liveblog!

13:13
En dan eindelijk!

12:02
Huh?

08:55
Dinsdagmiddag vielen door een storing verschillende treinen uit op Rotterdam Centraal. Voor deze meneer was dat een geluk bij een ongeluk…

17:00
Feest bij Feyenoord! De club bestaat vandaag precies 114 jaar! Ookal is het hartstikke warm, nog steeds werd er getraind vandaag…

16:51
De vrijwilligers van Stichting Jarige Job zijn zelfs door de hitte niet te stoppen!

16:40
Rotterdam The Hague Airport roept reizigers op niet eerder dan 2 uur voor vertrek naar het vliegveld te komen. Het is namelijk erg warm binnen. Maar daar hebben ze wel wat op bedacht:

16:14
Het is op dit moment 37 graden. Wil je wel naar het strand voor verkoeling, maar niet in de file staan of met het openbaar vervoer? Misschien is dit dan een goede oplossing;)

16.00u
In de Poelsflat in Delfshaven worden er ijsjes uitgedeeld aan de bewoners!

14:53
Bij de ouderenflats in Ommoord is het met deze hitte rustig op straat: “‘s Nachts alle ramen open en doorluchten, overdag alles dicht”, is de tip van een bewoonster. “En een natje en een droogje natuurlijk!”

13.37u
De Havenloods deelt op Facebook deze kaart met de gevoelstemperaturen in de stad.

11.10u
OPEN Verslaggevers Lauren en Ben zijn op pad in Ommoord om uit te vinden hoe de Rotterdammers daar het hoofd koel houden!

11.00u
Wat is met dit weer eigenlijk gepast om te dragen naar je werk?

En met dit weer krijgen de varkentjes van kinderboerderij De Kooi in Ijsselmonde ijsjes! 

10.30u
OPEN Rotterdam zette eerder deze maand al op een rijtje waar je kunt zwemmen in de stad.

Zwembaden gedeeltelijk dicht door personeelstekort maar hier neem je alsnog een duik

Gemeente Rotterdam tweet op welke locaties in de stad je verkoeling kunt zoeken, als dat thuis niet lukt.