Lockdown wandelingen | #2 Een rondje Nesselande

Rotterdammers trekken sinds de uitbraak van het coronavirus massaal de wandelschoenen aan. Door de coronamaatregelen blijven er namelijk weinig dingen over om te doen en daarom besluiten veel mensen om het park of bos op te zoeken. Wat zijn nou bijzondere hotspots en plekken om al wandelend tot rust te komen? In deze serie vertellen Rotterdammers waar en waarom wandelen nu zo fijn is. Deze week spreken we met Antoinette Roetgerink uit Nesselande.

Antoinette loopt tijdens de coronacrisis veel met haar vrienden. “We lopen samen en kletsen even bij.” Antoinette heeft een mooie wandeling door een verstild winterlandschap uitgestippeld en neemt ons mee door het natuurlandschap van de wijk Nesselande.

  

“De route start bij het metrostation Nesselande naast het skatepark. Vanaf het metrostation loop ik naar de Kosboulevard en loop dan recht door het Oeverpark. Hier steek ik de Wollefoppen over en zo vervolg ik mijn route door het Wollefoppenpark.”

“Wil je het rondje een beetje uitrekken dan kun je de Zevenhuizerplas helemaal rondlopen. Hier vind je een geasfalteerd fietspad, waar je als wandelaar ook gebruik van kunt maken! Wanneer ik deze route heb uitgelopen, steek ik de Wollefoppenweg weer over en eindig bij de Siciliëboulevard.”

   

Antoinette deelt een aantal tips om het rondje Nesselande op een fijne manier uit te lopen. “Doe goede, comfortabele schoenen aan! De route gaat soms over zand- en schelpenpaden. Deze kunnen in het winterseizoen drassig of nat zijn of er kan sneeuw liggen.” Nog niet helemaal overtuigd? “Wandelen is goed voor de gezondheid en conditie. Tijdens het wandelen geniet je van de natuur om je heen, beweeg je niet alleen lichaam maar ook je geest en kun je de dagelijkse bezigheden even vergeten.”

 

“Bewegen inspireert, maakt sterker en wijzer!”

Heb je deze route ook gelopen of heb je een route die je graag wil delen met de rest van de stad? Deel het met OPEN Rotterdam!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?

Volg ons dan ook op onze social media kanalen

Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat