Loempiakraam Zuidplein hoeft niet te sluiten

De loempiakraam bij metrostation Zuidplein mag toch open blijven. Eerder berichtte we dat de kraam van familie Pham, die al ruim 30 jaar op dezelfde plaats staat, dicht moest. Deze zou niet meer in het straatbeeld passen na de verbouwing van onder andere Zuidplein, als onderdeel van ‘Hart van Zuid’. De motie stelt dat de Rotterdamse loempiakraam Pham een nieuwe locatie toegewezen krijgt.
Tijdens de raadsvergadering afgelopen dinsdag is de motie van de SP en VVD om de loempiakraam open te houden aangenomen. Burak Yildiz (SP) zegt op Facebook: “Het is hartverwarmend om te zien hoeveel steun er is voor deze familie. Ik ben blij dat ze hun zaak niet hoeven op te doeken. Het is belachelijk dat hardwerkende, kleine ondernemers die niemand in de weg staan het veld moeten ruimen voor glimmende nieuwbouw. Aan de andere kant van de stad worden ’s zomers de foodtrucks met open armen ontvangen.”

Hart van Zuid is een vernieuwingsproject van het ‘hart’ van Rotterdam Zuid. Het gebied rond Winkelcentrum Zuidplein en Ahoy ondergaat een totale metamorfose en in kader daarvan moet de loempiakraam verhuizen.

Op de dag dat de de rolluiken voor het laatst omhoog gingen op Zuidplein maakten wij een reportage. 

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat