Lopen door de stad tegen moderne slavernij

Ruim honderd mensen hebben afgelopen zaterdag deelgenomen aan de Walk for Freedom om aandacht te vragen voor moderne slavernij. Met bandana’s over hun mond lopen ze van het Benthemplein tot aan Katendrecht en eindigen heel toepasselijk over de beroemde Rijnhavenbrug, die bekend staat als de Hoerenloper.

“Ik denk dat we zo een impact hebben gemaakt op de stad”, aldus organisator Simone van Noord van kerk Hillsong. Met bandana’s over hun mond konden ze misschien niets roepen, maar klapten de deelnemers in de handen in plaats van leuzen schreeuwen. “Ik wist het gewoon niet!”, zegt een van de deelnemers. “Als ik aan slavernij denk dan denk ik aan iets dat misschien honderd jaar geleden gebeurde.”

De Walk for Freedom is een demonstratie in het kader van de dag tegen de slavernij op 18 oktober en is in het leven geroepen door internationale organisatie A21. Deze organisatie zet zich in om slavernij, waar ook ter wereld, te verbannen. A21 is opgericht in 2008 en is in 11 landen actief, waaronder in Nederland.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat