Louisa schrijft boek over het heftige leven van haar moeder

Louisa Ofide schrijft een boek over haar moeder Juliana die veel heftige dingen heeft meegemaakt in haar leven. Louisa neemt deel aan het schrijversproject ‘Het verhaal van je leven’ van organisatie Pluspunt. Een aantal boeken komt bij Stadsarchief Rotterdam te liggen, waaronder het boek van Louisa.
In Rotterdam wonen veel oudere migranten. Zij hebben de grote stap genomen hun geboorteland te verlaten en een nieuw leven op te bouwen in een onbekend land. Via boeken waarin de levens van deze migranten wordt beschreven, wil Pluspunt de verhalen vertellen van migranten die vroeger naar Rotterdam zijn gekomen.

Louisa vindt dat het verhaal van haar moeder Juliana verteld moet worden. Als jong meisje verloor Juliana haar ouders en vanaf haar vierde levensjaar leefde ze samen met haar broer op straat in Papoea-Nieuw-Guinea. Toen ze ouder was, werd ze geadopteerd door een gezin die haar mishandelde. Later verhuisde het gezin naar Nederland, maar dat verbeterde haar situatie niet: ze mocht niet naar school en ze kreeg nooit nieuwe kleding en schoenen.

“Mijn moeder heeft altijd moeten vechten. Dat heeft haar zo sterk gemaakt. Niemand wilde vroeger naar haar luisteren en daarom schrijf ik haar verhaal nu op’’, aldus Louisa over haar moeder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat