Luciano wint Mister Senior Netherlands: ‘Ik hoop andere Rotterdammers te inspireren’

Personal trainer, Luciano Krenten uit Rotterdam-Noord draagt vanaf nu de titel van Mister Senior Netherlands. Met zijn nieuwe titel vertegenwoordigt hij Nederland, maar ook zijn stad. Als enige Rotterdammer schopte hij het tot de finale van de verkiezing en daar is hij meer dan trots op.

“Het is een eer dat ik een grote stad als Rotterdam mag vertegenwoordigen. Er waren een hoop potentiële winnaars uit de stad die deelnamen aan de verkiezing. Uiteindelijk mocht ik als enige Rotterdammer meedoen aan de finale,” vertelt hij ons. Luciano heeft een hoop moeten investeren om zijn titel te behalen, maar ook lokale ondernemers zorgden voor zijn grote succes. “Mijn haar werd gedaan door Joss Cuts op de Stokviswater. Ik heb kleding moeten aanschaffen en zo kreeg ik extra support van Xander Franklin, een conceptstore in Noord. Maar ook Mascolori droeg een steentje bij, doordat ik hun schoenen mocht dragen.” Luciano hoopt dan ook met zijn nieuwe titel andere stadsgenoten en Rotterdamse ondernemers te inspireren om hetzelfde te doen. “Ik hoop dat Rotterdammers kennis maken met een andere wereld. De wereld van Mister verkiezingen is namelijk zoiets unieks en dat maak je niet zo snel mee.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

De schok kwam later pas
Het besef kwam voor de Rotterdammer later pas. “Na de bekendmaking moest ik eerst met iedereen op de foto. Het was overweldigend! Toen ik eenmaal thuis kwam en ik op de bank ging zitten, drong het pas echt tot me door, ik ben Mister Senior Netherlands.” Niet alleen voor Luciano was het een shock, na de uitslag stond zijn telefoon roodgloeiend. “Ik kreeg ongelooflijk veel lieve berichtjes van kennissen maar ook van onbekenden. Er was zelfs iemand die zich ook wilde inschrijven voor de volgende verkiezing!”

Voor Luciano kwam de een na de andere verrassing, de finalist die tegenover hem stond werd plotseling uitgeroepen tot Mister Senior Belgium. Deze keer twee winnaars dus. “Het was wel even schrikken toen ik hoorde dat we beiden hadden gewonnen. Dit was van tevoren niet met ons gecommuniceerd.” Zowel de Nederlandse als Belgische winnaar worden het gezicht van de organisatie. Zij zullen samen verschillende events bezoeken en hier zullen ze spreken over hun ervaringen.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Luciano is bij de verkiezing van 2022 weer van de partij. “Deze keer zal ik de jury zijn en kunnen de deelnemers bij mij terecht met vragen.” Kans maken op de titel van volgend jaar? Dan deelt hij nog een belangrijke tip: “Het klinkt cliché maar wees echt jezelf, dan maak je grote kans de nieuw Mister Senior van 2022 te worden.”