Lunchroom Oproer helpt mensen terug de maatschappij in

Lunchroom de Oproer werkt met jongeren die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Zo is Casandra aangemeld bij de lunchroom door haar jongerencoach. Zij heeft een uitkering en moest een dagbesteding hebben. Nu maakt ze vol passie koffie en lunch.

“Ze zeggen vaak dat ik nu in hun profiel pas omdat ik wat beperkingen heb. Hier helpen ze me daarmee”, vertelt Casandra over haar werk bij de lunchroom. Ze heeft autisme en ze heeft problemen met haar ogen. “Ik heb een uitkering en moest een dagbesteding hebben. Dus toen werd ik hier aangemeld door mijn jongerencoach”, licht zij toe. Ze maakt broodjes, koffie en bakt koekjes.

Ismahan en Robert hebben zelf ook via lunchroom Oproer hun plek gevonden. “Ik heb geleerd om beter te communiceren. Je leert hoe je bestellingen kunt opnemen en verwerken. Omdat het er niet al te druk is, kun je het mooi op je eigen tempo leren”, vertelt Robert. “Deze maatschappij is zo perfectionistisch. Dus het is belangrijk dat ze hun eigenwaarde terugkrijgen. Al is het maar een soep die ze maken en die goed verkocht wordt. Je ziet ze dan trots zijn”, vertelt Maaike. Zij begeleidt de jongeren als jongerenwerker. “Door kleine stapjes krijgen ze weer eigenwaarde en dat is het allerbelangrijkste om stabiel te staan in deze maatschappij. Dus daar helpen we bij”, besluit zij.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat