Lush Rotterdam zoekt zeep, scheermesjes en tampons voor Oekraïense vluchtelingen

Cosmeticawinkel Lush aan de Beurstraverse zamelt tot 30 april verzorgingsproducten in voor Oekraïense vluchtelingen die op dit moment in onze stad verblijven. Rotterdammers die verzorgingsproducten over hebben kunnen dit inleveren bij het pand van de winkelketen in de Koopgoot.

De inzamelingsactie van verzorgingsproducten was in eerste instantie ingezet voor de Oekraïense vluchtelingen die verbleven in Hostel Ani & Haakien aan de Coolsestraat. “De actie is ontstaan na een hulpvraag vanuit het hostel”, vertelt Evelien van Lush Rotterdam. Het hostel had voldoende dekens en kleding maar liep vooral vast op de artikelen voor persoonlijke hygiëne zoals zeep, scheermesjes en tampons. “We hebben vanuit onze winkel zelf diverse zepen en verschillende shampoo bars gedoneerd”, vertelt Evelien. “Daarnaast hebben we ook ingezamelde producten van klanten opgestuurd naar het hostel.”

Binnen vijf dagen waren er voldoende producten verzamelt om de gezinnen in Hostel Ani & Haakien te helpen. De vluchtelingen die in het hostel verbleven zijn verhuisd naar plekken waar ze langer kunnen verblijven. Toch stopt het cosmeticabedrijf voorlopig niet met de actie; Lush Rotterdam is namelijk op zoek naar andere organisaties die producten leveren aan Oekraïners. “We zijn momenteel aan het kijken waar verzorgingsproducten het hardst nodig zijn”, vertelt Evelien. “We blijven spullen inzamelen!”