Maarten bedenkt een goede oplossing voor het gevaarlijke verkeer op de Nieuwe Binnenweg

Iedereen ergert zich weleens ergens aan. Je herkent het wel: de afvalcontainer is vol en iedereen zet zijn vuilniszak ernaast tot de hele straat bezaaid ligt met afval dat door meeuwen wordt verspreid, of de buurman zet keihard Björk op terwijl je net na een lange school- of werkdag een dutje probeert te doen. Veel mensen die zich ergens aan ergeren beginnen dan te vloeken of te zuchten, maar kunstenaar Maarten Bel merkt dat je met humor en creativiteit veel verder komt. Als je iemand op een humoristische manier op zijn of haar ergerniswekkende gedrag probeert te wijzen, zal diegene je sneller tegemoet willen komen dan wanneer je begint te tieren en je middelvinger opsteekt.

In de serie Maarten Komt in Actie worden een aantal herkenbare ergernissen besproken en bedenkt Maarten zelf creatieve oplossingen, maar je hoeft natuurlijk geen kunstenaar te zijn om je creativiteit en je humor voor een goed doel in te zetten! Wanneer je merkt dat je je aan iets of iemand ergert, bedenk dan ook eens een verrassende, grappige manier om mensen op hun gedrag aan te spreken! Je kunt je ideeën mailen naar [email protected]: de leukste inzendingen worden gedeeld op sociale media.

Aflevering 5: Gevaarlijk verkeer
Abdul wordt vaak bijna omver gereden als hij oversteekt. Tot overmaat van ramp zijn het vaak de automobilisten die beginnen te vloeken en te tieren. Maarten bedenkt een manier om automobilisten bewuster te maken van hun medemens.