Maarten bedenkt een oplossing voor onderbroeken in het zwembad

In het zwembad ziet Maarten vaak dat stoere jongens, maar ook volwassen mannen, hun onderbroek aanhouden onder hun zwembroek. Daarmee vervuilen ze het water, en maken ze het zwemmen voor andere mensen minder aantrekkelijk. Maarten bedenkt een oplossing waarbij de jongens er net zo stoer uit blijven zien.

 

Iedereen ergert zich weleens ergens aan. Je herkent het wel: de afvalcontainer is vol en iedereen zet zijn vuilniszak ernaast tot de hele straat bezaaid ligt met afval dat door meeuwen wordt verspreid, of de buurman zet keihard Björk op terwijl je net na een lange school- of werkdag een dutje probeert te doen. Veel mensen die zich ergens aan ergeren beginnen dan te vloeken of te zuchten, maar kunstenaar Maarten Bel merkt dat je met humor en creativiteit veel verder komt. Als je iemand op een humoristische manier op zijn of haar ergerniswekkende gedrag probeert te wijzen, zal diegene je sneller tegemoet willen komen dan wanneer je begint te tieren en je middelvinger opsteekt.

In de serie Maarten Komt in Actie worden een aantal herkenbare ergernissen besproken en bedenkt Maarten zelf creatieve oplossingen, maar je hoeft natuurlijk geen kunstenaar te zijn om je creativiteit en je humor voor een goed doel in te zetten! Wanneer je merkt dat je je aan iets of iemand ergert, bedenk dan ook eens een verrassende, grappige manier om mensen op hun gedrag aan te spreken! Je kunt je ideeën mailen naar [email protected]: de leukste inzendingen worden gedeeld op sociale media.

Alle aflevering zijn hier te zien.