Maeslantkering bestaat 20 jaar 

De Maeslantkering bestaat dit jaar twintig jaar. Deze zaterdag wordt dat gevierd met een open dag, allerlei activiteiten en natuurlijk de jaarlijkse proefsluiting van zowel de Maeslantkering als de Hartelkering. 

Het Keringhuis, dat naast de Maeslantkering ligt, is geopend van 11.00 tot 20.00 uur. Je kunt er de hele dag rondleidingen volgen, meedoen met educatieve activiteiten en er is een muzikaal programma opgesteld. Bekijk hier alle activiteiten van zaterdag.

Ook wordt een nieuwe buitenexpositieruimte geopend met als thema waterberging: je kunt daar ontdekken wat je zelf kunt doen om wateroverlast te voorkomen.

De proefsluiting van de Maeslantkering en de Hartelkering, samen de Europoortkering genoemd, start om 16.50 uur met het uitvaren van de kerende wanden. Die tijd is nog onder voorbehoud: het weer kan hier nog roet in het eten gooien.

De proefsluiting is bedoeld om de keringen nog vóór het stormseizoen goed te testen, zowel voor de techniek als voor de mensen die ermee aan het werk zijn. Het stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april.

De Maeslantkering beschermt de twee miljoen inwoners van Zuid-Holland tegen stormvloeden vanaf zee.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat